Kælderslagteren

Butikkens historie

Det hele startede i 1930'erne
Der har været slagterforretning i Søndergade 5 siden 1930'erne, men selv om det er næsten hundrede år siden de førsteslagter varer blev langet over disken.
I kælderslagteren holder vi fast i det gamle håndværk. Det  giver vores produkter, den kvalitet og særpræg som vi ønsker, derfor har vi i en travl tid valgt stadig  at håndafveje vores krydderier, så vores opskrifter er VORES. Som vores kunder kan lide dem ..

I 1999 hvor min far og jeg overtog forretningen, var der ca. 2000 slagterforretninger i Danmark. I dag er der ca. 350. I Silkeborg midtby var der 4-5 dengang, og i dag er vi den eneste diskbetjente private slagterforretning, der er tilbage.

Kælderslagteren ejes og drives af Henrik og Bettina og beskæftiger ca. 8 medarbejdere. Og gennem løbende uddannelse af personalet samt ved produktudvikling har vi formået at holde os på banen og gøre butikken endnu bedre for vores kunder.

Vi har gennem årene lavet  om- og tilbygninger, så vi hele tiden er fulgt med tidens krav om bl.a. omfattende og grundig hygiejne og renlighed i butiks- og produktionslokalerne. Ikke mindst har vi investeret i gode og moderne maskiner til den omfattende pølseproduktion. Vores køkken indeholder alle faciliteter til fremstilling af hjemmelavet mad under moderne forhold.
I  2013 blev Kælderslagteren en del af "mad med mere" kæden. Det sker for stadig at udvikle forretningen og få nye ideer og inspiration til nye produkter til vores kunder.

Hos os i Kælderslagteren er det ikke vigtigt, hvad vi sælger til kunden. Men at det er det rigtige produkt, til den rigtige anledning, med de rigtige anvisninger.
Derfor kan du opleve et personale, som altid er i topform og servicerer dig med stor viden og en god portion humor.

Kød
Vi sælger kun DANSK svine og oksekød. Dansk lammekød er også en vare vi sælger meget af. Gråsten kylling og unghaner er også i sortiment. Vort oksekød er et kapitel helt for sig selv. Vi kan godt lide limousine oksekød, og køber hjem i hele kroppe, der modner på krog. Det giver stor mørhed og en smag som er helt unik. Når vi selv skærer op og sorterer sikrer det også at vores friskhakkede oksekød er lækkert og lige med den rette fedtprocent så det smager godt.

Spegepølser
Kælderslagteren gør meget for at bevare det gode i at købe den lækre spegepølse ved slagteren. Derfor er der altid smagsprøver på disken, og har man lyst til flere smagsprøver, af andre varianter, så siger man det bare.

Nordisk mester i fedtfattige spegepølser
Det er vores berømte SILKEBORGSALAMI
Den indeholder lige dele okse og svinekød og  med kun lidt spæk tilsat. Derfor er fedtprocenten på ca. 15-18 %. Men med et strejf af hvidløg, så den får en super smag.
Fransk hvidløgssalami har også hjemtaget masser af guldmedaljer ved internationale konkurrencer.

Vores N O salami (saltspegepølse) er lavet efter vores gammelopskrift, hvor man lagesalter, og modner, derfor saltudslag på pølsen. Den har en produktionstid på ca 45 dage, men den bliver bedre jo længere den hænger.
Krondyrsalami er fremstillet af krondyrkød med en meget speciel blanding af krydderi. Det er en ganske særlig spegepølse.

Vi laver også...
Græsk spegepølse med feta og oliven
Chilispegepølse med chili og paprika
Valnøddespegepølse med valnød
Peperoni laver vi også, den er grovhakket, med lidt kraftig smag, perfekt til pizza, gryderetter og wokmad.

Take-away og partyservice

Mad ud af huset udgør en del af vores koncept. I vores køkken laver vi mad til store og små selskaber, til receptioner og til jule- og nytårsaften. Vi laver også  3 retters menuer, og tager ud at grille, både PATTEGRIS, men selvfølgelig også kødstykker. Hertil medbringer vi selvfølgelig tilbehør, som kan være alt fra spændende salater til varme kartofler.
Skal aftenen være lidt nem med konen eller vennerne, så har vi vores tapas-platte, som er en sikker vinder.